Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondje Tongelaar XL

augustus 22 @ 10:00 - 12:30

Op pad met de natuurgids! Iedere 4e zondag van de maand vertrekt er om 10 uur een gratis wandeling met deskundige gids en steeds wisselend thema. Op 22 augustus is dit: Landgoed Tongelaar, boerderijen en landerijen. Deelname is gratis maar alleen op reservering vooraf. Breng de verrekijker maar mee! Je weet immers nooit of we een vos of ree in het veld kunnen bewonderen.

Tongelaar is een eeuwenoud landgoed met één van de oudste nog bestaande burchten van Nederland. De gids van Brabants Landschap vertelt deze keer over de geschiedenis van het landgoed en het gebruik van de akkers en landerijen. De route gaat langs alle boerderijen op het landgoed en dat betekent dat deze wandeling een stuk langer is dan normaal, zo’n 6,5 kilometer!

Goei Leven Lunch

Na afloop van de wandeling kunt u genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood van Teun “de Bakker van Hier” en koffie of thee voor € 7,- (normaal € 8,40). Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn trots ambassadeur van Een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt. Reserveren is niet nodig.

Start

Zondag 22 augustus 2021 om 10 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar te Mill. ‘Rondje Tongelaar’ duurt ongeveer 2,5 uur. De wandeling gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) ook welkom. Parkeren mag op de grote parkeerplaats voor de brug, van daar is het nog 500 meter wandelen naar het kasteel.

Reserveren voor de wandeling

Volg de link van Brabants Landschap: https://www.brabantslandschap.nl/actueel/activiteiten/rondje-tongelaar-228/?region=all&area=all of mail: website@brabantslandschap.nl.

Gegevens

Datum:
augustus 22
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 - 16
Mill, 5451 HS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie