Paasvuur in Langenboom

zondag, 21 apr 2019 20:00 – 22:00
Locatie: Langenboom, Langenboom
Categorie: Algemeen

Bij het vallen van de duisternis, oftewel tweeduister (Twents) komen we bij elkaar voor het Paasvuur. Met het ontsteken van de paasvuren wordt de winter symbolisch vaarwel gezegd. Het lentevuur verbrandt de donkere dagen en verwelkomt de zon en hiermee de vruchtbaarheid en reinheid. Tevens willen we ons ontdoen van de (geestelijke) lasten en gedachten en we nemen afscheid van minder aangename gebeurtenissen.

Voor het 3e jaar ontsteekt buurtschap De Hogesteen op 1e Paasdag het Paasvuur. Een beginnende traditie die we graag vanaf dit jaar met iedereen willen delen.

In de wei op kruising Boogweg / Schaapsdijkweg is al een mooie stapel snoeiafval verzameld. De vergunning is geregeld. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind.

Rond 20 uur verzamelen we bij de vuurstapel. We schrijven de gedachten, de minder aangename gebeurtenissen en/of mooie wensen op een papiertje en deze steken we vooraf in de vuurstapel. Na de zegening door buurtgenoot Simon Ruiter zal het paasvuur worden ontstoken.

We proosten met elkaar en warmen ons aan het vuur!

Iedereen is van harte welkom om het Paasvuur bij te wonen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Iedereen dient zelf, indien gewenst, te zorgen voor drinken en/of een versnapering. Voor de kinderen maken we een klein paasvuurtje waar ze marshmallows kunnen verwarmen!

Lees elke week in De Neije Krant de Ontdek Mill uittip!