Rondje Tongelaar: Op pad met de natuurgids!

zondag, 25 aug 2019 10:00 – 12:00
Locatie: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12, Mill
Categorie: Wandelen

Iedere vierde zondag van de maand vertrekt er om 10.00 uur een gratis wandeling met een deskundige natuurgids op Landgoed Tongelaar met een wisselend thema. Dit keer met het onderwerp 'bomen'.

Het woord Tongelaar betekent: Tonge= verhoging, Laar= openplek in het bos. Het is lang geleden dat Tongelaar op een verhoging in een groot bos lag. In 1829 liet de toenmalige eigenaresse van kasteel Tongelaar 20.000 bomen kappen en verkocht het hout. Mede door aanplant door Brabants Landschap (sinds 1968) herbergt Tongelaar nu weer een grote hoeveelheid bomen. De 7 km eikenlanen op Tongelaar zijn zeer karakteristiek, evenals de oude perenbomen. Bomen bieden een biotoop voor andere grote en kleine levende wezens, talloze planten en dieren die eigenlijk van alles met elkaar te maken hebben. Er zijn bomen en struiken van verschillende leeftijden en er zijn allerlei soorten. Onze ervaren natuurgidsen zullen u er tijdens deze wandeling, ongeveer 2 uur over "bomen"!

Start

Zondag 25 augustus 2019 om 10.00 uur bij de poort van Kasteel Tongelaar te Mill.
Adres: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill
Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!

Goei Leven Lunch

Na afloop van de wandeling kunt u genieten van een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood van Teun "de Bakker van Hier" en koffie of thee voor € 6,- (normaal € 7,75). Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn trots ambassadeur van Een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt. Reserveren is niet nodig.

Voor meer informatie: http://www.brabantslandschap.nl/ontdek-de-natuur/infocentra/informatiepunt-kasteel-tongelaar/

Foto: Renske Willems

www.kasteeltongelaar.nl

Lees elke week in De Neije Krant de Ontdek Mill uittip!