Dag van het Kasteel

maandag, 10 juni 2019 11:00 – 17:00
Locatie: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12, Mill
Categorie: Algemeen

Tweede Pinksterdag, gaat Kasteel Tongelaar terug in de tijd tijdens 'Dag van het Kasteel'.

Middeleeuwse markt en ambachten

Rondom het kasteel staan ambachtslui zoals een korvenvlechter, imker, tingieter en spinster. Kijk hoe een echte smid zijn werk staat te doen of koop draken-eieren en toverstokken bij één van de kraampjes.

Stoere kinderactiviteiten

Voor de kinderen zijn weer allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je bij het Kruidenvrouwtje broodjes bakken boven een vuurtje en leren hoe je kruidenthee maakt. Op de schermzolder kun je middeleeuws weven op een groot rond weefgetouw of een houten schild beschilderen. Of maak een pijl en boog van echte wilgentakken. Wat je maakt mag je natuurlijk mee naar huis nemen. Er staat een reuzen-katapult bij het kasteel waarmee je mag proberen een kasteelmuur om te gooien. Zoals ridders dat vroeger ook deden.

Blauwe Knoop & BBQ XL

Chef Hans staat op het binnenplein met lekkere lunch-gerechten en hapjes. Er is o.a. soep uit de driepoot en Pulled pork van de XL Smoker. De jongens van Kasteelbrouwerij de Blauwe Knoop zorgen voor lekkere speciaalbiertjes. Schuif maar aan, want er is ook nog fantastische live muziek die dag:

Verbraak en Van Bijnen

Multi-instrumentalisten Verbraak en Van Bijnen brengen een mix van Bluegrass, New Orleans en blues. Denk Ry Cooder, Willie Nelson en Louis Armstrong met banjo, een creamy sousafoon en draai-urgel. Wij kijken uit naar de mariachi-trompet onder de oude beuk van het binnenplein! Verbraak en Van Bijnen spelen tussen 13 en 17 uur.

Het wordt hoe dan ook een heerlijke dag!

Openingstijden van het kasteel: 10:00-18:00 uur.
Openingstijden van markt en programma: 11:00-17:00 uur.
Entree gratis. Voor de kinderactiviteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.

www.kasteeltongelaar.nl

Lees elke week in De Neije Krant de Ontdek Mill uittip!