Blues met Jimmy's Gang

zaterdag, 23 feb 2019 21:00 – 23:30
Locatie: Café Zaal Royal, Kerkstraat 35, Mill
Categorie: Muziek

Op zaterdagavond 23 februari is het in café Royal aan de Kerkstraat in Mill weer tijd voor blues. Dat vanaf 22.00 uur met Jimmy's Gang. Toegang is gratis.

Jimmy's Gang

Met een dynamische mix van rock, soul, funk en blues was The GANG op menig podium, festival en in de toen bekende Muziek-Cafe's en discotheken, te zien en te horen. Van Musis Sacrum, het Odeon-theater tot het Luxor, het Swing-Cafe en Plan C, maar ook Wilhelmina, en de Citadel.
Jimmy Martin Sterman, Zanger entertainer, speelde reeds vanaf begin jaren zestig met o.a. Herman Brood, Hans Lafaye en vele anderen in Bands als: Blues 66, IBC, Bluesdimension. Later ook met gebroeders Laporte (Barrelhouse), Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg), Hans Dulfer en Erwin van Ligten, Nick Vos en vele anderen.
Erwin Aubroeck op toetsen hammond en zang, als bassisit Erik Heskes, bekend van diverse bekende formaties.
Gitarist Pete Becker is een goede bekende uit het Haarlemse Muziekcircuit.
Op slagwerk en zang, Pieter Voogt, een voortreffelijke drummer, bekend van Ekseption, Hot Bolshevik, Total Stuff aso.

Samen zorgen zij voor een lekkere verrassend swingende avond. Met een breed repertoir geent op Rhytm & Blues en Southern Rock, waaronder materiaal van de Allman Brothers, Johnny Neel, Joe Bonemassa, Kebmo, Willy de Ville enz.

Met strakke gearrangeerde covers gecombineerd met eigen werk, zet the Gang een heel eigen sfeer neer.

De stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door geweldige dynamiek en typische southern bluesrock sound, afgewisseld met mooie ballads o.m van Kebmo en Willy de Ville.

Lees elke week in De Neije Krant de Ontdek Mill uittip!